Japansk keramik
Japansk keramik frembringelse går naturligt langt tilbage i tiden, ligesom alle andre kulturer. At drikke te har nok sit ophav i Japan for nogle hundrede år tilbage i tiden. Oprindelsen menes at komme fra det kinesiske fastland. En produktion af små brede kræmmerhus formede te skåle med harepels glasur syntes at være oprindelsen. Siden er te drikke traditionen gået hen og blevet en ceremoni med et stort udvalg af forfinede te drikke skåle, alle uden den hank vi kender fra Europa. Egen produktion etableredes naturligt med stort forbillede i kinesiske fremstillinger.
Porcelæn
Den mest kendte porcelæns fremstillings virksomhed i Japan syntes at være Arita. Mange udviklinger fandt sted. Den blå farve optræder usædvanligt mørk kobolt, hvorved japansk porcelæn i denne henseende udskiller sig fra Kinesisk der anvender en langt lysere blå. Imari er navnet på en Japansk udskibnings havn som bevirkede at disse med kobolt blå med samt øvrige farver som gul, grøn, guld, rød, og ikke at forglemme sort til konturoptegning kaldtes Japansk imari porcelæn.
Kutari-zo udviser megen orange og er typisk. Dog mellem 1100 tallet – 1500 tallet foretrækkes kinesisk fremstillet porcelæn og om talt som ’karamono’. Store kopi kopieringer af det kinesiske fandt sted. Efterhånden øgedes interessen for te frembringelser i landet og produktionen her fulgte med op. Te stel meget tyndt blev meget populære i Europa og eksporteredes i mængder.
Det kunne ellers godt være gået helt galt. I Kina var Djengis Khans (Mongolerne hærgede og erobrede hele det asiatiske land område) barnebarn Kublai Khan kommet til magten i 1279. I øvrigt den gang Italieneren Marco Polo kom til landet, hvor han blev accepteret og bistod Kublai Khan i mangt og meget. Kublai Khan i 1281 var stadig sulten efter erobringer. Han udrustede en havgående flåde så stor som aldrig tidligere set, men med henblik på at sejle til Japan og erobre landet. Det lykkedes ikke. En storm aldrig set så voldsom satte ind og umuliggjorde dette forehavende. Stormen smadrede flåden, de overlevende måtte vende om, flåde angrebet blev aldrig genoptaget. Udtrykket ´kamikaze´ kom i brug her, det betyder ´guddommelig vind´ og kom i brug igen under japanske flyverangreb. Dog nu i en helt anden betydning.
Elfenben
Handel med og udskæring af elfenben er stadig tilladt i Japan, men forbudt i næsten alle andre lande. Dog er det stadig tilladt at handle med gamle elfenbenudskæringer. Okimono skolen angives til verdens fineste og dygtigste kunstnere.