Musica Kulturen

Musica Kulturen i Columbia

Muisca kulturen florerede i Colombia med centrum hvor Bogota ligger nu. År 600 – 1600 e.k. Muisca efterlader en højt udviklet kunstnerisk kultur med hovedvægt på guldarbejder og ikke overgået af andre amerikanske kulturer. Eventyrere fortælles igen og igen om deres jagt på guld og med Eldorado som søgeområde. 

Eldorado en by af guld

Eldorado har en legendarisk formulering omkring eksistensen af en by af guld. Mange beretninger om eventyrere på eftersøgning og jagt efter Eldorado. Byen er aldrig fundet og eksisterer formentlig ikke, men Eldorado eksisterer formentlig alene som en vandre historie. Folket levede i spredte beboelser. 

Religiøse festligheder

Store religiøse festligheder holdt sammen på befolkningen og tiltrak fra alle områder og dette optimalt beklædt. Der blev deltaget festligt, med musikinstrumenter og sang. 

Ocarina keramikfløjter

Instrumenter som trompeter, trommer, klokker, m.v. og ikke mindst Ocarina keramikfløjter som ses i  samlingen hos OnlineMuseum. Kulturens økonomi var baseret på landbrug, saltudvinding, handel, metalarbejder håndværk. Keramikken har været lige så vigtig og interessant som i alle øvrige præcolombianske kulturer, der er bare det momentum at fokuseringen på guldarbejder og gulfund ligger så højt på skalaen at keramiske efterladenskaber lå noget længere nede på deres interesseskala.